نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
استادیار دانشگاه علوم انتظامی
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، طراحی و تدوین مدل مفهومی و عملیاتی برای ایجاد علاقه و انگیزه در دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی نسبت به پژوهش بود. مدل تدوین شده در قالب یک طرح آزمایشی پیشآزمون- پسآزمون اجرا شد. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دانشجویان پسر دانشگاه علوم انتظامی تشکیل دادهاند که در قالب دورههای آموزشی مصوب کارشناسی در سال 1387- 1386 مشغول به تحصیل بودهاند. برای انتخاب نمونه از روش نمونهگیری تصادفی خوشهای استفاده شد. بدین منظور ابتدا از بین رشتههای مختلف تحصیلی رسته انتظامی به طور تصادفی انتخاب گردیده و از بین کلاسهای سال دوم رسته انتظامی به طور تصادفی دو گروه 30 نفره به عنوان گروه آزمایش و گروه گواه با در نظر گرفتن متغیرهای کنترل، انتخاب شدند.
ابزار اندازهگیری انگیزه و علاقه دانشجویان به پژوهش، پرسشنامهای محقق ساخته بود که روایی آن به روش روایی محتوایی و پایایی آن از طریق روش آلفای کرانباخ محاسبه گردید.
نتایج حاکی از آن بود که استفاده از مدل طراحی شده برای ایجاد انگیزه و علاقه در دانشجویان علوم انتظامی به پژوهش، سبب شد تا دانشجویان گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، دارای سطح کارآمدی شخصی بیشتری شده و برای انجام فعالیتهای پژوهشی اهمیت بیشتری قائل شوند و ضمن تلاش و صرف زمان بیشتر به سطح رضایتمندی بالاتری دست یابند. یعنی استفاده از مدل مذکور سبب کاهش عاطفه منفی دانشجویان گروه آزمایش نسبت به تحقیق و بهبود نگرش آنان به این امر گردید.
کلیدواژهها