اختلالات خوردن بی اشتهائی روانی و پراشتهائی روانی

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسنده

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

اختلالاتی که امروزه تحت عنوان بی اشتهائی روانی و پر اشتهائی روانی نام گرفته اند به صورت ها و اسامی گوناگون در نوشته های مصری ها، ایرانی ها، چینی ها، و رومی ها به چشم می خورد. در اقوام افریقایی نیز چنین داستان هایی وجود دارد. اولین توصیف رسمی این اختلالات در ۱۶۸۹ در اروپا مطرح شده است. پس از آن در فرانسه و انگلستان اولین دو مقاله در ادبیات پزشکی جدید درباره این اختلالات ارائه شده است. در آغاز این اندیشه وجود داشت که این اختلالات نوعی بیماری هستند تا آنجا که بی اشتهائی روانی بیماری سل به حساب می آمد یا تظاهراتی بدنی ناشی از عدم توازن هورمون ها یا ناکارآمدی غدد درون ریز سؤال هایی از این قبیل که وزن آرمانی کدام است؟ چه میزان چربی برای سلامت بدن لازم است؟ چه مقدار غذا برای بدن مناسب است؟ راه مناسب افزایش وزن در افراد استخوانی و بسیار لاغر کدام است؟ ویژگی های بی اشتهائی روانی و پر اشتهائی روانی کدام اند؟ علل این اختلالات کدام اند؟ مشکلات پزشکی و روانشناختی اختلالات خوردن کدام اند؟ مخاطرات رژیم گرفتن کدام اند؟ و از این قبیل مورد بحث و بررسی دقیق واقع شده است.

کلیدواژه‌ها